Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sergej netuší, proč by někdo měl krást na ISS vodu. Na to by nepřišel nikdo. Je mu jasné, že s extrakcí stříbra by byla spousta problémů. Nějak ale na Aarona zaútočit musí. Doslova říká:

„...musím tě zklamat. I kdybys vyextrahoval všechno stříbro, co v ruské vodě máme, bude ho dost málo..."

Uvědomuje si tedy, že stříbro za tím nebude. Je to výstřel naslepo, psychologický tah. Obvinit z něčeho absurdního, aby se Aaron rozpovídal.

R.

2 0
možnosti

R^ Na ten dnešní díl jsem se ohromně těšila, i když jsem se k tomu mohla dostat až večer. R^ Nezklamalo. R^R^ Skvělý blog máte!

Teď jsem napnutá, jestli to bude fungovat. :-) Mimochodem, skvělý nápad, protože oběžná dráha by mohla být přeplněná smetím ještě dřív, než se pořádně do vesmíru dostaneme.

Jednoho dne s tím budou lidé chtě-nechtě muset něco dělat.

2 0
možnosti

Jsem rád, že se Vám to líbilo. A jestli to bude fungovat? Zachovejte přízeň, uvidíte, co se stane.

Ono je to tak, že oběžná dráha už přecpaná je a je to velký problém. Stačí si na Googlu zadat heslo kosmický odpad a podívat se na obrázky. Jen těch evidovaných těles jsou tisíce. Tím nechci říci hodně, ale doslova tisíce, je to přesně spočítáno. Bohužel, ty staré se ještě navzájem sráží, drtí a počet trosek se zvyšuje. S velkými se už počítá, ty malé představují velké riziko. Při tak obrovských vzájemných rychlostech jsou i malé částečky schopné prorazit tenkou stěnu stanice.

R.

2 0
možnosti
Foto

Super nápad s tím čištěním od kosmického smetí. Je to čím dál tím zajímavější. R^

2 0
možnosti

Díky, ale v rámci objektivity musíme přiznat, že nejsme jediní, koho to napadlo. Nanodružice jsou dnes velký hit, mikroiontové motory skutečně existují, my jsme jen obojí spojili dohromady. A značně jsme to celé zjednodušili, naše nanodružice nejsou krychlička nadupaná elektronikou, ale vlastně docela hloupoučké stroje specializované na jedinou věc. Ale v tom právě vidíme sílu.

R.

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.