Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Perfektní. R^

S potěšením zjišťuji, že jste v závěru nezapomněl na D-Wave - skutečně se nejedná o kvantový počítač, nic méně, jeho kvantová hradla opravdu simulují provázanost, aby byl umožněn paralelismus zpracovávání každého možného stavu v intervalu 0-1 současně. Jelikož požadujeme nějaké výstupní hodnoty, musíme je přečíst a ejhle, už je problém, na který sám upozorňujete a v podstatě z přívlastku "kvantový" se stává komerční nálepka. Josephsonův jev je lapidárně o tom, že vlnové funkce supravodičů jsou ve fázi a pomocí vnějšího magnetického pole lze docílit rozfázování, které má za následek tunelování a to lze změřit bez zpětného vlivu na systém. I když současné tzv kvantové počítače pracují v analogovém principu, sofistikované technologie, které jsou k tomu v jádrech užity, jsou revoluční a vůbec nevadí, že jde o simulace a pravděpodobně vždy půjde o simulace, stejně jako nevadí simulace neuronových sítí na běžném hardware, z kterých už profitujeme.

1 0
možnosti

Přesně tak, jde tu především o rozvoj technologie. Teď je D-Wave sice principiálně jinde, ale to zázemí, které musel vyvinout se třeba jednou hodí pro plnokrevný kvantový počítač.

1 0
možnosti

R^ Zase jednou naprosto krásné vysvětlení zmiňovaných jevů. Skvělý blog! R^

0 0
možnosti

Děkujeme. Bylo třeba hodně zjednodušení, ale doufáme, že to nebylo na úkor skutečnosti. Myslíme, že jsou to všechno věci spíš neuvěřitelné, než nepochopitelné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.