Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně by zajímalo jaké přetížení (kolik "g") je pro normálního smrtelníka ještě snesitelné, řekněme po dobu 1/4 minuty. Jestli znáte odpověď, budu rád.

Ale blog je perfektní R^

0 0
možnosti
Foto

Prověrka NKVD???

0 0
možnosti

Tuto informaci jsme převzali z článku Uzavřené město na české Wiki, ale vloudila se nám bohužel chybka. Nyní už je to opraveno (NKVD a jejích nástupnických organizací).

0 0
možnosti

Skvělý blog! R^

Přidala bych jedno městečko, Obninsk. Byl v něm první jaderný reaktor, který Sověti postavili. Také tam je (byla?) veliká nemocnice, ve které se zotavovali kosmonauti. To město bylo tak tajné, že do něj neměli přístup nejen cizinci, ale ani Rusové a dostalo jméno, které mělo evokovat, že je někde na Sibiři, na Obu. Ve skutečnosti bylo "pod Moskvou", tak 100 - 200 km. Později už bylo zavřené jen pro cizince.

R^

Vaše blogy jsou úžasné, díky za ně!

0 0
možnosti

Děkujeme za příspěvek. Rusko skrývá mnoho zajímavostí. My jsme oba měli dojem, že Hvězdné Městečko je někde u Bajkonuru a teprve při sběru materiálu k povídce Večeře pro Dragona jsme zjistili, jak to je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.