Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WW

R^ Pěkné a srozumitelné.

0 0
možnosti
DARM

Díky, doufáme, že i příště se nám to tak povede.

0 0
možnosti
DT

R^ Skvělé - a otázka jestli je svět poznatelný jistě zaměstná nejednoho diskutéra. :-)R^ Těším se na další díl a díky moc oběma autorům. R^

1 0
možnosti
DARM

Také jsme zvědaví!

Děkujeme za návštěvu a zdravíme do Berlína.

0 0
možnosti
TT

Na moc pěknou popularizaci vědy jsem narazil. R^ Tak už se těším na páteční závěr miniseriálu. :-)

0 0
možnosti
DARM

Určitě přijďte, chceme se věnovat ožehavému tématu.

0 0
možnosti
MK

R^R^ Vysoce hodnotím snahu o přiblížení mikrosvěta pro ty, kterým jsou tyto jevy v každodenním pohledu na svět neuvědoměle skryty.

Asi to přeženu, ale brát do ruky karabinu, na které budu někde na skále viset, a přitom si uvědomovat, že i pevná hmota neustále "kmitá", asi bych se hodně orosil.

Nevím, zda se jedno sousloví užívá i jinde, ale geniální Češi už dávno tušili, že jsou jim vědci z mikrosvěta něco dlužni a při specifických situacích jim, z povahy užití, obecně připomínali jejich dluh: "S barvou ven!";-):-)

0 0
možnosti
DARM

A když si ještě uvědomíte, že ta hmota je strašně řídká a síly, které drží skobu ve skále a skálu pohromadě jsou jen taková nějaká pole, je na závrať zaděláno.

"S barvou ven" - no vida, jaký význam může heslo mít!

Děkujeme za návštěvu.

1 0
možnosti
JJ

Vítám všechny na své druhé přednášce o kvantové elektrodynamice. A vidím, že dnes je zde mnohem více posluchačů, než bylo posledně.

Ti, co zde minule nebyli, nebudou mému výkladu rozumět. Ti, co zde byli, mu taky nebudou rozumět, ale ti vědí, že je to v pořádku. Ani já tomu totiž nerozumím. Nikdo tomu nerozumí.

[Richard Feynman na úvod své druhé o kvantové elektrodynamice na Novém Zélandu ]

0 0
možnosti
DARM

"... a myslím, že to je docela dobrý způsob, jak zamést celou věc pod koberec." Tak nějak myslím ta přednáška končila. Děkuji, že jste ji připomněl.

0 0
možnosti
DARM

Děkujeme za návštěvu a přejeme hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.