Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pred pár rokmi som lifter doma skúšal. Ako zdroj VN som použil zdroj z CRT monitora 30 kV. Lietalo to dobre. Poháňané iontovým vetrom. Ako prívod som musel použiť tenké drôty, aby sa to zdvihlo aspoň do výšky 2m. Rovnostranný trojuholník so špajdlí obalený alobalom o hrane 30 cm. Malo to slabý ťah.

0 0
možnosti
Foto

To je pěkné, i ta výška 2m. Nikdy jsem to neviděl na vlastní oči, jen na videu a tam to byly jen desítky centimetrů.

Jak to bylo se stabilitou? Nemá takový stroj tendenci se třeba převrátit? Vždy jsem to viděl jen přikotvené, takže se to převrátit nemohlo. Při stoupání do dvou metrů to muselo dlouho letět jen tak na volno.

0 0
možnosti
DT

Skvělý blog!!! R^ Krásný večer oběma autorům. :-)R^

0 0
možnosti
DARM

Děkujeme za podporu a přejeme hezký den.

0 0
možnosti
MS

Zajímavé. Pojem "lifter" jsem dnes zaznamenal poprvé. R^

1 0
možnosti
DARM

Pro nás to bylo před časem podobné překvapení. Na to, že je to tu už desítky let, se o tom moc nemluví.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé téma, moc pěkně napsáno. R^

2 0
možnosti
DARM

Děkujeme, myslíme, že to má určitý potenciál. Jen zatím není jasné, k čemu konkrétnímu jev využít.

0 0
možnosti
MD

Normalni technicky clanek zvlaste v teto dobe potesi. Diky.

1 0
možnosti
WW

R^ Vynikající.

Před mnoha a mnoha lety jsem neúspěšně vyvracel příznivcům Free Energy, že lifter není antigravitační kouzlo, ale jen iontový motor. Nepomohlo ani laboratorní video, že ve vakuu lifter skutečně nelétá a aby mohl, že je nutné mít přísun pracovního plynu, tudíž se řadí mezi reaktivní pohony s velkým specifickým impulsem. Bezpečnost při provozování tohoto motoru, jak je uvedena v blogu, je na místě, protože když vás to nezabije, minimálně vás to bolestivě popálí. Káblík z anody CRT obrazovky by měl mít odpovídající izolaci určenou pro VN (potenciál 50kV není sranda) a lifter by měl být ukotven k izolační podložce tak, aby vás nemohl nepředvídaně zasáhnout z prudkého startu.

2 0
možnosti
Foto

Vyvracet cokoli vyznavačům Free Energy je předem ztracená snaha. Mají po ruce důkaz, je to přece na YouTube, hned vedle běhání po vodě. Buďte rád, že Vám neposílají výhružné dopisy a nežalují Vás v Haagu. I to se děje. Opravdu.

Před pár lety byly liftery v módě, i u nás na FELu to nějací studenti zkoušeli. Pak to najednou přestalo. Bylo to v době, kdy se začaly prosazovat ploché monitory a vysokonapěťové zdroje se válely opravdu všude. Také jsem se na to chystal, ale lenost zvítězila.

1 0
možnosti
Foto

Skvělé !

Tohle jsem fakt nevěděl.

1 0
možnosti
Foto

Děkujeme, myslíme, že je to zajímavé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.