Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Menzle, píšete.............

76

Facebook

Pane Makso, došlo tu k nedorozumění, to poděkování patřilo panu Novákovi.

Já jsem to pochopil, ale vzal jsem to jako zdvořilostní akt. Pan Novák, tam má tolik základních chyb, že pochybuji, že má nějaké střední vzdělání.

Pan Duga, to je jiná třída. Ten prostě přemýšlí a nemůže se smížit s bludy, které se vyučují po celém světě a částečně má pravdu, ale je těžké to dokázat, že Albert Einstein byl pomatený, stejně jako Hitler a jiní jim podobní.

Vím, že je těžké vůbec se zamyslet nad mými teoriemi, protože to naopak vypadá, že jsem pomatený já. Ale lidem také dlouho trvalo, než přistoupili na to, že Země je kulátá.;-D

0 0
možnosti
VD

Máte pravdu, teoreticky to vypadá hezky, ale to je všetko.

Ak dochádza k uvoľneniu energie pri jadrovom rozpade, nemôže dochádzať k uvoľneniu energie aj pri jadrovej fúzii. Zapojením dvoch takýchto reaktorov do série by vzniklo perpetuum mobile a to nieje možné, alebo áno?

Aký máte dôkaz, že na Slnku dochádza k fúzii?

Molekuly hmoty v plynnom skupenstve sa navzájom odpudzujú a preto jadro Slnka nemôže byť v plynnom skupenstve, ale musí byť z hmoty v tuhom skupenstve ktorá drží pohromade plynný obal Slnka.

Na Slnku môže dochádzať k jadrovému rozpadu. Vodík a Héliu sú produktami jadrového rozpadu ktorý prebieha na Slnku.

0 0
možnosti

Zhruba stejná logika, jako pokoušet se dokazat, že TNT nemůže vybuchnout když ho dobře zavřete, protože bez přístupu vzduchu přece nic nehoří.

0 1
možnosti
ML

Princip termo-jaderné fúze je mi i jako laikovi ve fyzice víceméně jasný - E = mc2 což vyjádřuje že jelikož ve slučování jader vzniká úbytek hmoty (je to vazbová energie nově vzniklého jádra) a je to vlastně nově vzniklá energie.

A tak nechápu, jaký je rozdíl principiální mezi tokamakem a stelárním reaktorem

0 0
možnosti
Foto

Pane Lévy, toto není diskuse pod mým blogem, ale i tak vám můžu odpovědět.

Jak si můžeme představit energii? Dejme tomu, že máme dvě koule, které se přibližují k sobě rychlostí "v" Dejme tomu, že se pohybují ve vesmíru, takže těžko jde odhadnout jakou rychlost má koule A a jakou rychlost má koule B.

Jediné co můžeme zjistit je vzájemná rychlost a možná i hmotnosti koulí. Tyto údaje stačí k tomu, abychom mohli vypočítat energii při srážce. Koule narazí do sebe a tím nastane zrychlení (ZPOMALENÍ) a opětovné zrychlení.Po srážce se budou koule vzdalovat od sebe. Tomuto procesu, co jsem popsal můžeme říkát enegie a vypočítáme ji pomocí rovnice Wk=0,5mv2, pro každou kouli.

Z toho jasně vyplývá, že energie pro hmotu látkovou (látku) zpočívá ve zrychlení.

Žádná hmota se nestrátí, ani nepřibyde. Pouze se upraví hybnosti obou těles.

Rovnice E=mc2, může platit pouze pro hmotu polní, protože jedině co se může pohybovat rychlostí světla "c" jsou gravitony (fotony) o hmotnosti "m".

To, že hmotnosti po fúzi nesouhlasí, neznamená, že by se hmota látková proměnila v energii, nýbrž, že se odštěpí neutrina a jiné "smetí"

Hmota se pouze může změnit v jinou hmotu.

Energie se může přeměnit pouze jinou energii.

Je nejvyšší čas ukázat bludy, které vládly vědou posledních 100 let. Děkuji.

0 0
možnosti
DT

R^ Úžasné zařízení - moc děkuju za blog. R^ Oběma autorům krásný den. :-)

2 0
možnosti
Foto

Ano, úžasné zařízení a tak nemůžu vyjít z úžasu. Kdysi se snažili vědci vyrobit stroj, do kterého by se nemusela vložit žádná energie a stroj by fungoval. Byla to pošetilá myšlenka, takže dnes již víme, že to není možné.

O to je více zarážející, že se takové stroje staví a očekává se, že budou vyrábět tepelnou energii z ničeho. Vůbec se nebere v potaz, že energii nejde zničit a tedy ani vyrobit, pouze přeměnit její formu. Energii lze přeměnit POMOCÍ hmoty látkové (látky), nikoliv VYROBIT z hmoty látkové.

Chápu, že by se napřed muselo přiznat, že Albert Einstein se kolosálně mýlil a jeho genialní rovnice E=mc2 je maximální energie vesmíru, ale ne ve hmotě látkové, nýbrž ve hmotě polní, tedy ve gravitonovém éterů.

Již v mnoha blozích jsem vysvětlil, že tplota je pouze ukazatel a že záleži na TEPLE a ne na teplotě, protože teplo je energie, nikoliv teplota. Takže dokud si vědci z NDR neuvědomí, kde udělali chybu, bude jejich snažení jen ztráta peněz.

Fúzi lze dosáhnout pouze tlakem a ne teplotou. Teplo je elektromagnetické vlnění, které působí odpudivě, proti jakémukoliv tlaku, tedy proti tlaku gravitonového éteru. Proto je možná přeměna studené formy energiie gravitonového éteru na tepelnou formu slunečního záření, za pomoci hmoty látkové a tlaku gravitace, jež éter způsobuje.

Základem prostoru vesmíru je hmotný gravitonový éter, nikoliv nehmotný časoprostor.

Chápu nadšení autorů, že budeme mít možná zdroj nevyčerpatelné enegie, ale ten již máme, je to naše Slunce.

Děkuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.