Diskuse

Draví motýli

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

R^Člověka, maně, napadne, ó jaký bůh něco takového stvořil?

0 0
možnosti
DARM

Jak říká klasik: ...cesty boží jsou ještě neprozkoumaný...

Děkujeme za návštěvu

0 0
možnosti
DT

R^ Krásné napsané - a opravdu zajímavé. Člověk má tak nějak instinktivně pocit, že ta mrňavá zvířátka žijí příjemným a nepříliš drastickým životem, a ono je to přímo naopak. Pěkný horror v říši hmyzu...

Nám nosí mravenci mšice na nové výhonky keřů. Ty mšice se tam nedostaly náhodou, je zajímavé, že tam je u nich vždycky nějaký ten mravenec a dělá dojem, že na ně dohlíží. Hubíme to tak, že ke keři nalejeme neemový olej. Rostlina to nacucá, dostane se to ke mšici a jí to neudělá dobře. Opravdu bych mohla přísahat, že po třetí rundě téhle hry si mravenci svoje mšice spakovali a dávají je teď jinam... R^ Oni vůbec nejsou hloupí...

Přeju krásný den oběma nadaným autorům!!! R^+R^

1 0
možnosti
Foto

Je to úplně jiný svět. Do křehkého motýlka by tohle nikdo neřekl.

Roznášení mšicí mravenci je problém. O triku s neemovým olejem jsem nevěděl. Ani jsem vlastně nevěděl, co je to za olej. Zjistil jsem, že je to olej ze semínek zadarachu. A jsem tam, kde jsem byl.

Mravenci a společenský hmyz vůbec jsou neuvěřitelný systém. Dalo by se o nich psát donekonečna. A to je právě problém, jak o nich psát. Je toho tolik, že nevím, odkud začít.

1 0
možnosti
WW

R^ Velmi zajímavé, pěkně napsané.

2 0
možnosti
Foto

Díky. Původně jsme chtěli napsat o motýlu hyposmocoma molluscivora. Jeho housenky napadají a žerou šneky, což by bylo asi zajímavější. Nakonec jsme dali přednost modráskovi, který žije i u nás a je to od něj takové nečekané.

1 0
možnosti
Foto

Ty brďo, kde je pověstná Occamova břitva ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Dana se zajímá o literaturu, Rudolfa baví astronomie a fyzika. Spolu jsme napsali několik příběhů z vesmíru. Jejich žánr se nazývá hard sci-fi, ale my mu říkáme realistická sci-fi. Ani vlas vám z hlavy nespadne, jste-li v beztížném stavu. Naši oblíbení autoři jsou Ludvík Souček a František Běhounek.