Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jinak, aby to nezapadlo. Rád čtu vaše články. Taková normální popularizace vědy.

1 0
možnosti
Foto

Děkujeme, o to nám jde.

Dlouho jsme tu nebyli, mrzí nás, že pěkné diskuse obvyklé před pár lety se zvrhly ve výpady mnohdy osobního rázu. Ten můj návrh ohledně další rubriky byl zároveň pokusem, jak obě znepřátelené skupiny separovat. Teď je však už zřejmé, že tudy cesta nevede.

1 0
možnosti
Foto

Pane Potre, naprosto s vámi souhlasím, až na to, že nevymýšlím nové zákony. Poukazuji pouze na nesrovnalostí v teoriích, které už tak zdomácněly, že někteří zastánci vědy ověřené je považují za nevyvratitelné skutečností, ne-li zákony.

Dostávají se tak do pozice věřících ve skutečnou vědu a odmítají jakýkoliv jiný názor, nebo jen pohled. Vím, že nejsem sám, kdo na to upozornuje, ale vždy uvedu, jak by to mohlo být. Nikdy jsem nikomu nevnucoval moje myšlenky a také jsem nikomu bezdůvodně nenadával. Pokud jsem použil slovo blud, tak si myslím, že je lepší , než nesmysl, protože kdo zabloudí, píše bludy.

0 0
možnosti

Máš pravdu Julku. Nikdy nikomu nic nevnucuješ kromě svého otravného stylu a neschopnosti diskutovat o svých bludných teoriích.

1 0
možnosti

J85o98s52e81f 94P60o91t86r

8. 11. 2019 23:25

Asi je to skutečný vědecký objev podložený tvrdou prací, intelektuálním výkonem a mezinárodní spoluprací. Ovšem na druhé straně je nutno si přiznat,že takový objev nezajímá 99,9% lidí. Lidé touží po štěstí, po materiálním zabezpečení a objev hnědého trpaslíka je jim šuma fuk, zvlášť , když vesmír mlčí a mlčí. A mlčí a mlčí přesto,že na Marsu je voda a mlčí a mlčí přesto , že věda objevuje exoplanety, až do nekonečného množství.

Doleji v diskuzi se objevují požadavky k vytvoření skutečné vědecké stránky, ovšem všichni ti, co zde vznášejí své požadavky, jak je znám a můžu ohodnotit, si vytváří vlastní fyzikální a biologické systémy, které jim mají garantovat, že jejich (jedinečný, osobní ) názor je jedině správný a přitom se podstatně odchylují od současné, fyzikální i biologické vědy. Blahé paměti, politruci reálného socialismu takový stav klasifikovali jako tmářství a zpátečnictví.

Navrhuji nechat tuto stránku v nezměněné kvalitě, aspoň mě přináší neskonalé intelektuální potěšení. Kdo může garantovat, že v rámci Multiverza se nevyskytuje Vesmír podle fyzikálních zákonů pana Maksy?:

0 0
možnosti

Máte dojem, že se například ty věčně omílané tisíckrát vyvrácené kreacionistické nesmysly stanou "vědečtější", když se objeví v rubrice vedle skutečné popularizované vědy? Něco vám prozradím. Lidi nejsou hloupí. Ty nesmysly se vědečtější nestanou. Naopak, bude ještě víc vidět, jaké to jsou hlouposti.

1 0
možnosti

R^ Bravo a gratulace oběma vědcům. Vlastně všem zúčastněným. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkujeme. Těch českých vědeckých prací je stále víc, nejen v astronomii a fyzice.

Trápí mne ale jiná věc. Odkaz na článek jsem samozřejmě poslal i objevitelům. Asi se podívají jen na Neviditelného psa, kde vyšel také, ale když přijdou sem a podívají se na další nabízené články z rubriky věda, tak se zhrozí, kam se to dostali. Je tam samozřejmě dost kvalitních článků, ale zrovna teď mi to kromě toho Vašeho přednabízí nějaké úvahy lidových myslitelů.

Napadá mne, že by se možná iDnes nechal přesvědčit k založení další sekce nazvané třeba Vlastní teorie. Když to navrhne jeden člověk, ani si toho nevšimnou. Kdyby se nás domluvilo víc, třeba by se tím zabývali. Za ten nápad by se mohly postavit obě skupiny. Vždyť my je také musíme zlobit svým lpěním na konzervativní vědě a neustálým přistřihováním ikarovských křídel.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS